Sayfalar

Cumartesi, Kasım 17, 2007

"Cnm" nedir abi?

Geri kafalı değilimdir (herhalde), homofobik de değilim, çağın gerisinde de değilim; hafiften asosyalim, hafiften çekingenim, hafiften kafayı bozmuşum ama günümüz neslinin (nam-ı diğer facebook nesli) bir sözüne gıcık oluyorum:

"Cnm"

Ne ki bu? 2-3 senede ne çabuk öğrenmiş, hatta bu söze alışır hale gelmiş herkes. İlk duyduğumda garipsedim oldukça, ama o zaman bu sözü kullanana istisnai olarak düşünmüştüm; gel gör ki ister algıda seçicilik deyin, ister kendini doğrulayan kehanet deyin etrafımdakilerin oldukça büyük bir kısmı bu gereksiz sözü, fütursuzca etrafa saçmakta.

"Kanka" dediler, "kardeş" dediler, "rafık" dediler, "hacı" dediler, "dostum" dediler, "baba" dediler, "dede" dediler, "hoca" dediler, dediler de dediler, fakat ben bir bu lafı oturtamadım şu küçük kafama: "canım".

İstemiyorum sevgili millet, bir kız arkadaşım veya ailemdeki karşı cinsten büyük biri değilseniz demeyin bana "canım". Ne karaktersiz, ne samimiyetsiz, ne düzenbaz bir laf ki bu hızlı bir şekilde ağızdan ağıza yayılmakta.

Oh be! >:|