Sayfalar

Pazartesi, Ocak 23, 2012

GALdırım'a Geri Dönüş ve Bazı Öneriler

 Sevgili blogdaşlarım, öncelikle GALdırım'ı yeniden canlandırmak üzerine yaptığım öneriye aynı hevesle karşılık verdiğiniz için son derece mutlu olduğumu belirtmeliyim. Nadiren de olsa GALdırım'a bir göz atıyor, metruk halini görünce üzülüyordum. Tabi ki o yıllardan bugüne çok şey değişti her birimizin hayatında; mezuniyetler, iş hayatına atılan ilk adımlar, beyin göçleri, nişanlar, evlilikler ve daha birçok yeni deneyim... Belki bu zamanda bırakın GALdırım'a iki satır yazı yazmaya birbirimize birer ufak mesaj atmaya bile vaktimiz olmadı. 
 
 Olsun! Belki de bu bir fırsattır. Bu alınan 4-5 senelik nefesin ve o yıllara duyduğumuz "hey gidi!" tadındaki özlemin verdiği yeni bir enerji ile birlikte birikmiş yepyeni hikayelerimiz var eminim. İnşallah bu heyecanımız, yıllarca devam ettireceğimiz ve eski yazılara dönüp baktığımızda "vay bee" diyeceğimiz köklü bir blogun başlangıcı olur.

 Dostlarım, kafanızı fazla şişirmeden GALdırım'ın daha aktif ve uzun soluklu bir blog haline gelmesi için geçmişteki ilişkimizi artıları ve eksileriyle bir masaya yatırmak istiyorum (hehehe:)). GALdırım'ın kuralsız ve ifade  özgürlüğüne sonsuz müsamaha gösteren yapısına bir müdahalede bulunmadan, sizi kasmayacağını umduğum bazı önerilerde bulunmak niyetindeyim. Bunları, sizin de önerilerinizle geliştirip, düzgün bir manifesto haline getirebiliriz. Blogumuzun bir manifestosu olması da çok artistik olur bu arada:)) Neyse:

1. GALdırım'ın birinci kuralı GALdırım'dan kimseye bahs...... ÇAAaatt!!!  -vurmayın aağbiii!!! bi daha yapmıycam aağbiii!!!
1. GALdırım'da yazarların neyi nasıl anlatacağının belirli bir şekli yoktur. İsteyen istediğini istediği kelimelerle (küfür, hakaret, ahlaksız ifadeler, türlü terbiyesizlikler, herşey serbest a.k.) anlatabilir. 
2. GALdırım'a yazarlar, istedikleri zaman yazabilirler. 
3. GALdırım'da her hafta, bir yazarın haftası olacak, söz konusu yazar, o hafta yazı yazmak zorunda olacaktır. Şu an için 6 yazar (twitter'daki 5, Umut'la 6 oldu) olduğumuza göre bu, her yazar için 6 haftada bir yazmak manasına geliyor. Yazarlar, haftalarını değişebilirler. 
4. GALdırım'da yazıların uzunluğunun bir alt ya da üst sınırı yoktur. Haftanın yazısı buna dahil.
5. GALdırım'da haftanın yazısına her yazar, birer cümleyle de olsa yorum yapacaktır.

 Benim önerilerim şimdilik bu kadar. Her türlü itirazınıza açık olduğumu özellikle belirtmek isterim. Önerilerin amacı, kiminin az kiminin çok da olsa her yazarın GALdırım'a katkıda bulunmasını ve yazma şevklerinin artmasını sağlamaktır. Okuduğunuz için teşekkürler, şimdi sizin önerilerinizi bekliyorum...